Jesensko razvajanje z Yankee Candle


V Yankee Candle sveče sem se zaljubila že ob prvi uporabi in nanje prisegam že nekaj let. Na prodajnem trgu je res veliko število sveč, ki sprva delujejo obetavno, potem pa, ko jih prižgeš, se vonja skorajda ne čuti. Tega pri Yankee Candle na srečo ni. Njihove sveče in voski so čudoviti, trajni in predvsem obetavni. Prostor nenormalno lepo odišavijo. 

Zgodba o nastanku Yankee Candle dišav

Leta 1969 je 17-letni Mike na božični dan želel svoji mami kupiti darilo, vendar si ga ni mogel privoščiti. Tako se je odločil, da stopi nekaj voščenk in ustvaril svečo. Svečo je opazila Mikeova soseda, ki jo je želela kupiti. Z denarjem, ki ga je prejel od sosede, je kupil dovolj voska, da je lahko ustvaril svečo tako za mamo kot sosedo. Obe sta bili navdušeni, zato je dober glas šel naprej, in tako je Mike nadaljeval z izdelavo sveč. Pot ga je pripeljala do ustanovitve lastne blagovne znamke Yankee Candle. Danes podjetje velja za največjega ponudnika sveč v Ameriki in Evropi.

Yankee Candle ima v ponudbi preko 150 različnih dišav, ki so na voljo v obliki sveč ali voskov. Med drugim lahko mešate voske različnih vonjav in tako ustvarite čisto svojo dišavo. Vendar pozor, voskom nikoli ne dodajate vode.

Moja prva izbira je Soft Blanket mala dišeča sveča, ki ima težo 104g in gori približno 20-30 ur. S tem vonjem ne morete zgrešiti, saj je primeren za vsak letni čas, prav tako pa je idealen tudi kot darilo. Zgornjo noto sestavljajo bergamotka, citrusi in robide, srednjo noto cvet tobaka, puder, vanilija in vrtnica ter spodnjo noto jantar, kakav in mošus. Gre za toplo, čisto in predvsem nežno dišavo. Zanjo boste odšteli 11,99 €. Naslednja izbira je Home Sweet Home dišeči vosek, ki ima težo 22g in gori najmanj 8 ur. Izparilnik sem kupila ravno zaradi njihovih voskov, saj sta tako uporaba kot kasneje tudi odstranjevanje voska zelo enostavna. Zgoraj omenjeni vosek je predvsem primeren za jesen in zimo. Zgornjo noto sestavljata jabolko in cimet, srednjo noto muškatni orešček, češnja in brinove jagode ter spodnjo noto mošus in kumarin. Začimbni vonj, ki deluje rahlo sladko, vendar se ga enostavno ne moreš naveličati. Vonj me spominja na čas, ko doma pripravljam domač jabolčni kompot s cimetom in muškatnimi oreščki. Če ga še niste preizkusili, vam ga priporočam. Za vosek boste odšteli 2,25 €. Prvič pa sem preizkusila naslednji dve dišavi. Prvi je Winter Wonder dišeči vosek z enako težo in časom gorenja kot prej omenjeni vosek. Marsikdo bi ga umestil med božične vonjave, sama pa bi rekla, da je primeren za vse letne čase. Zgornjo noto sestavljata zamrznjena limona in hladen zrak, srednjo noto šampanjec in balzamovec ter spodnjo noto vanilija in mošus. Najbolj se vonja vanilijo, zato vonj deluje precej nežno. Tudi zanj boste odšteli 2,25 €. Prvič na testu pa se je znašel še Glittering Star dišeči vosek, ki ima prav tako težo 22g in gori najmanj 8 ur. Gre za zimsko kot tudi božično dišavo, vendar ne bo nič narobe, če jo uporabite že kakšen mesec prej. Zgornjo noto sestavljata ingver in črni ribez, srednjo noto sladka sliva in muškatni orešček, spodnjo noto pa pačuli, jantar, sandalovina in gvajak. Predvsem mi je zanimivo, da nobena nota ne prevladuje, ampak vse skupaj tvorijo res prijeten, sladek vonj. Tudi zanj boste odšteli 2,25€.


* Objava je sponzorirana s strani podjetja Notino. Kljub temu je moje mnenje o izdelkih iskreno.

Ni komentarjev :

Objavite komentar