Nuxe Rêve de Miel


Nuxe predstavlja linijo, imenovano Rêve de Miel, ki je namenjena vsem tipom kože. Ustvaril jo je z namenom, da izsušeni koži povrne udobje, pri tem pa upošteva kožno bariero. Izdelki vsebujejo dragocena rastlinska olja, ki kožo nahranijo, poleg tega pa je ključen tudi akacijev med, zaradi katerega je koža mehka. Linijo sestavlja sedem izdelkov; med njimi sem preizkušala izjemno hranilen balzam za ustnice in izjemno bogat čistilni gel za obraz in telo.

Mehke in topljive teksture s slastnim vonjem po medu,
v kombinaciji z zapeljivimi dišavami, kožo ovijejo v udobje.

Nuxe za suhe ali poškodovane ustnice priporoča izjemno hranilen balzam za ustnice, ki se nahaja v 15 ml embalaži in vsebuje najmanj 84,5 % naravnih sestavin ter je brez parabenov. Gre za enega izmed najbolj prodajanih izdelkov, le da so tokrat spremenili formulo. Vsebuje za kar 25 % večjo koncentracijo karitejevega masla. Poleg tega vsebuje tudi propolis, ki velja za antioksidanta, saj ima pomirjujoče, hranilne in obnavljajoče lastnosti. Medeni balzam vsebuje pet ključnih sestavin: akacijev med, dragocena rastlinska olja kot sta sladki mandelj in muškatna vrtnica, čebelji vosek, alantoin ter slastna dišava eteričnega olja grenivke in limone. Zaradi bogate teksture je priporočljivo balzam nanesti tudi na preostale suhe predele obraza. Poleg tega pa se ga lahko uporabi tudi kot piling. Žlico rjavega sladkorja zmešajte z balzamom in ga nanesite na ustnice s krožnimi gibi, da odstranite odmrle celice.

Pozimi imam kot večina dokaj razpokane ustnice. Situacijo poslabšajo še mat šminke, ki po celodnevnem nanosu ustnice še dodatno izsušijo. Balzam nanesem minimalno dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer. Zvečer, ko grem spat, si ga več ''privoščim'', saj si ga nanesem v večji količini za še boljši rezultat. Da je izjemno hranilen, sem hitro ugotovila. Po približno enem tednu o razpokanih ustnicah ni bilo več sledi. Vendar pozor. Če z nanašanjem nismo dosledni, lahko kljub temu hitro pride do izsušenih in razpokanih ustnicah. Ker pa je sedaj čas prehladov in raznih bolezni, seveda veliko smrkam, posledično imam na predelu nosu izsušeno kožo. Na omenjeni predel kot tudi na brado, balzam nanesem vsak večer in situacija se je vidno izboljšala. Da ne pozabim omeniti še vonj, ki božansko diši. Sicer sem pričakovala močan vonj po medu, pa niti ni tako, kar mi je všeč. Na splošno me je balzam tako zelo navdušil in pozitivno presenetil, da lahko rečem, da je izdelek leta 2018, zato ga toplo priporočam!

Prav tako Nuxe za suho in občutljivo kožo priporoča izjemno bogat čistilni gel za obraz in telo, ki se nahaja v 400 ml embalaži in vsebuje najmanj 87 % naravnih sestavin ter je brez parabenov. Čistilni gel s pomočjo medu in sončnice nežno očisti obraz in telo, pri tem pa kože ne izsuši. Izdelek je 2 v 1, saj ga lahko uporabljamo kot gel za tuširanje, ali pa kot čistilni gel za obraz, na katerega nanesemo manjšo količino. Nežno se vmasira in nato izpere z vodo.

Čistilni gel sem preizkusila na oba načina. Najprej sem ga preizkusila na obrazu. Prvotno sem ličila odstranila z micelarno vodo, nato pa sem uporabila še čistilni gel in ga s krožnimi gibi vmasirala v obraz. Gel na začetku deluje skorajda brezbarvno, vendar pa se s tem, ko ga vmasiramo, pretvori v belo teksturo, ki je ravno prav gosta, pri tem pa se ne peni. Druga zgodba je, če ga uporabimo kot gel za tuširanje, saj se v stiku z vodo malo peni. Pri obeh primerih je občutek prijeten. Predvsem mi je všeč kot gel za tuširanje, saj mojo suho kožo, še posebej na predelih nog, kar dobro nahrani. Kljub temu vseeno rada uporabim še kakšno vlažilno kremo. Me je pa presenetil vonj. Pri balzamu se med rahlo vonja, medtem ko je pri čistilnem gelu med močno zaznan. Priznam, da mi je na začetku to delalo težave, saj nisem ljubiteljica medu, vendar sem se ga čez čas nekako navadila.

Ni komentarjev :

Objavite komentar