KAJ VSE BOM POČELA V PRAZNIČNEM DECEMBRU?


December je moj najljubši mesec in zdaj je končno tu! V nadaljevanju vam bom razložila, zakaj obožujem ta mesec in kako ga bom preživela. Pri tem mi bodo v pomoč smernice, ki nekako predstavljajo moj časovni razplet dogajanja.

ODPIRANJE ADVENTNIH KOLEDARJEV
Letos na sporedu ni samo čokoladni adventni koledar kot je do zdaj bil vsa ta leta, saj sem si prejšnji mesec kupila lepotni koledar, znamke L'Occitane en Provence. V koledarju se skriva 24 izdelkov potovalne velikosti, zato sem danes vesela, da bom lahko končno odprla prvo okence. Koledar omenjene znamke sem kupila zato, ker obožujem to kozmetiko in ker sem preizkusila že kar nekaj njihovih izdelkov, s katerimi sem bila zadovoljna. Poleg lepotnega adventnega koledarja pa sem si kupila še čokoladnega in to ne tistega čisto navadnega kot sem si ga običajno, temveč sem se odločila, da natančneje poskusim čokoladice Lindt. Malo razvajanja vsekakor ne škodi, kajne?

BELEŽENJE PRAZNIČNIH MISLI
Decembra se pri meni doma veliko dogaja, zato imam pri sebi beležko, v katero si zapišem vse misli in ideje, da slučajno česa ne pozabim. Letos si bom zapisovala v praznično obarvano beležko, ki sem jo pred meseci prejela od kozmetike L'Occitane en Provence. Čeprav sem jo prejela že nekaj časa nazaj, sem se odločila, da počaka do decembra, saj motiv deluje zaradi barv in motiva zelo praznično ter primerno za zdajšnji čas.

TOPLO MI BO
Zunaj bodo padale temperature, doma pa na žalost gretje ne segreje dovolj prostora, zato bo potrebno pomisliti še na kakšno drugo stvar. Prva stvar so božične nogavičke. V H&M-u lahko kupite dva para - en par je rdeče barve z belimi pikami, drug par pa je sive barve, z motivom jelenčka. Všeč mi je, ker so nogavičke mehke, debele in predvsem tople, saj me v noge zelo rado zebe. Druga stvar pa je čudovita skodelica, ki sem jo kupila lani v Smile concept store. Je rumeno-modre barve, bele pike pa me spominjajo na praznični čas. V njej si zelo rada pripravim tople napitke - na spored bosta prišla zeleni čaj, kakav in kapučino. Torej, za gretje bo poskrbljeno.

POSKRBLJENO BO ZA DEKORACIJO
Letos sem razmišljala, da bi z manjšimi detajli popestrila najino dnevno sobo. Uporabila bom praznično skodelico za svečko, ki sem jo pred leti kupila v Salzburgu. Všeč mi je, kako skodelica ''zaživi'' v soju svetlobe. Poleg tega bom okrasila steno z lučkami. Vendar jih ne bom dala veliko, saj mi je všeč pravilo - manj je več. Pred nekaj dnevi pa je mizo že začela krasiti božična zvezda. Sedaj lahko z veseljem začnem odštevati dneve do božiča!

PREDBOŽIČNI IZLETI
Moja letošnja želja je, da bi za božič ali pa vsaj kak dan prej zapadel sneg, saj ga v tem času že nekaj let ni bilo. Potem pa sem razmišljala, kako bi lahko december še preživela. In tako je padla odločitev, da v prazničnem času obiščem dva kraja. Že naslednjo soboto greva z mami v Salzburg, kjer sem bila že pred leti, mesto pa mi je ostalo v spominu. Teden dni kasneje pa se bova s prijateljico potepali v Budimpešti. Tu še nisem bila, sem pa slišala same dobre stvari, tako da zdaj že komaj čakam! Predbožični izleti so pri meni že nekako postali tradicija, saj vsako leto rada preživim en dan nekje drugje. Za sabo imam že predbožično Verono, Dunaj in Bratislavo.

RAZVAJALA SE BOM
Ne bom se razvajala samo s sladkarijami, temveč tudi z izdelki za nego kože. Letos bom večinoma uporabljala L'Occitane izdelke, saj se odlično obnesejo na moji koži. Najraje uporabljam gele za prhanje in kreme za roke. Ne bom pa pozabila tudi na kakšen tonik oz. odstranjevalec ličil iz kolekcije Popolna potonika. Na vrsto bodo prišli tudi nohti. Letos sem si na ličila.si kupila šablono z božičnimi vzorci, zato se že veselim ustvarjanja. Prevladovali bosta rdeča in zlata barva. Ustvarjala pa bom z novo Avonovo paletko senčil Luxe, saj vsebuje čudovite odtenke.

PEKA PIŠKOTOV IN POSLUŠANJE BOŽIČNIH PESMI
Doma imava z mami toliko modelčkov za piškote, vendar jih nimava nikoli dovolj, zato vsako leto kupiva še kakšnega. Kadar pečeva piškote, jih pečeva skupaj, saj tako zelo radi preživljava skupen čas. Poleg tega maso običajno podvojiva, kar pomeni več dela in več piškotov. Komaj čakam, da jih začneva, da vam lahko pošljem kakšno slikco. Vsekakor pa poleg tega zelo rada poslušam božične pesmi, saj se mi zdi, da je glasba ob ustvarjanju še kako potrebna. Že vidim, s kakšnim navdušenjem bom poslušala Michaela Bubleja. To bo čarobno!

OGLED BOŽIČNIH FILMOV 
Nikoli ampak res nikoli se ne bom naveličala gledanja filmov Sam doma v vseh delih. Filmi so mi res tako super za gledati, hkrati pa me spominjajo na moje otroštvo. Že od malega imam željo, da bi nekoč obiskala New York po poteh Kevina in to vsekakor v času božiča. Morda se vam zdi smešno ali čudno, ampak želja je nepopisno velika.

OKRAŠEVANJE SMREKE
Z mami vsako leto razmišljava in debatirava, kakšna barva bo prevladovala na smreki. Večinoma se menjajo rdeča, oranžna in zlata barva. Mislim, da se bova letos odločili za oranžno. Pri tem ne bom pozabila obesiti še kakšno zvezdo in snežinko, moram pa še pogledati v trgovinah za kakšne čudovite okraske. V mislih sem imela sladkorne palčke, mašne in še veliko več. Upam, da bom takrat delala dopoldne, saj za okraševanje porabiva celo popoldne.

SNEMANJE VLOGOV
Z naštevanjem smernic sem zaključila, hkrati pa sem se odločila, da jih bom večino poskusila zajeti v mojih vlogih, ki jih bom redno snemala. Veliko YouTuberk se odloči za Vlogmas izziv, meni pa se to na žalost ne bi izšlo. Vendar pa vam obljubim, da lahko ta mesec pričakujete veliko videjev. Že danes začnem s snemanjem prvega!

6 komentarjev :

 1. Take objave pa res rada preberem! Super seznam za veseli december. Upam, da tudi jaz najdem čas za vse tole ... ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Me veseli :) Jaz sem z določenimi smernicami v bistvu začela že pred parimi dnevi :P

   Izbriši
 2. Kjut objavica! Zelo rada berem takšne objave, da vidim kaj kej ostale počnete v tem času. :D Jaz najraje gledam serije. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :) Ja, tudi serije so super, ob kakšnem kakavu s penicami, hihi.

   Izbriši
 3. Superca objava! Tudi jaz obožujem Kevina ;) Prva dva dneva sta mi najljubša in tudi jaz bi želela v New York po "Kevinovi ulicah". Me veseli, da nisem edina. :) Imamo podoben december. Jaz obožujem božične filme in božične pesmi (Let is snow in Last Christmas sta mi najljubši). In tudi jaz bi bila vesela snega. Vsak december obišče Novo mesto in Ljubljano (gremo gledat lučke:)). Letos pa razmišljamo, da bi šli tudi v Zagreb. Itak pa pečenje piškotov in pripravljanje praznične večerje skupaj z mami. In seveda igranje Monopolija z celotno družino (spomin na naše božično otroštvo, ki je ostal še danes). Imamo že malo "znucanega" zato razmišljam, da letos staršem podarim novega za Božička.:) Uživaj v praznikih!

  http://knjigoljubka.blogspot.si/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Me veseli, da sva že dve glede ''Kevina'', filmov in New Yorka :) Jaz bom letos bolj prešaltala na božične pesmi, ki jih odpoje Buble - zaljubljena sem v njegov vokal!

   Zagreb je pa bojda zelo lep. Nisem še bila, upam pa, da mi bo naslednje leto izteklo. Ooo Monopoli! Jaz ga na žalost nimam s kom igrati, noben ne mara te igre, razen mene :P

   Enako! :)

   Izbriši