ALGEA PREHRANSKO DOPOLNILO


Nekaj punc je že pisalo o Algea tabletah kot prehransko dopolnilo, zdaj pa sem na vrsti tudi jaz. Običajno ne posegam rada po raznih tabletah, saj mi sestavinsko niso bile v redu, pa tudi učinek ni bil viden. Za Algea tablete sem se predvsem odločila zato, ker je moj imunski sistem zelo slab in zato hitro postanem utrujena. Ne samo, da nimam energije za ničesar, sem tudi slabokrvna - primanjkuje mi železa v krvi, in kadar ga imam zelo malo, se me lotevajo razni glavoboli, postane mi slabo, prav tako pa lahko pride tudi do omedlevice. Potem, ko sem prebrala nekaj informacij o omenjenih tabletah, sem se odločila, da jim dam priložnost. Ta mesec sem imela idealne pogoje, glede na to, da sem dopoldne opravljala prakso, popoldne pa sem preživela v službi. Praktično sem bila cel dan na nogah, pri tem pa nisem pozabila na tablete.

Tablete so shranjene v škatlici, v kateri jih je 270.  So zelene barve, saj vsebujejo posušeno sladkovodno mikroalgo. Tako vsaka tableta vsebuje 250 mg omenjene alge. Mikroalga v tableti je gojena in posušena tako, da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet. Ker sta rast in žetev alge nadzorovana, je njena kakovost vedno enaka in ne vsebuje toksinov iz potencialno onesnaženega naravnega okolja. Tablete ne vsebujejo veziv, sladil, barvil, konzervansov in glutena.

Namenjene so: 1. Vsem, ki želijo ohraniti energijo in dobro počutje. Železo, ki ga Algea vsebuje, prispeva k zmanjševanju splošne utrujenosti in izčrpanosti in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. 2. Aktivnim. Odlično dopolnjuje vsakodnevno prehrano v hitrem življenjskem ritmu vseh, ki se ne prehranjujejo redno, se premalo gibajo in imajo zato upočasnjeno prebavo. 3. Vegetarijancem in veganom. Sladkovodna mikroalga vsebuje kar 60 odstotkov lahko prebavljivih beljakovin in vse esencialne aminokisline. 4. Nosečnicam in doječim materam, saj je njihovo telo bolj obremenjeno, motena je redna prebava, potrebe po naravnih in kakovostnih hranilih pa so povečane. Algea je vir železa, ki ga ravno v tem obdobju ženskam običajno primanjkuje. Pomanjkanje železa, folne kisline ter vitamina B12 so razlogi, ki vodijo v anemijo oziroma slabokrvnost. 5. Otrokom. V obdobju hitre rasti ti potrebujejo še posebej veliko kvalitetnih hranil.

Vsebina škatlice zadošča za en mesec. Za zdravega odraslega priporočajo vsaj 9 tablet dnevno. Ker se pri začetnem uživanju omenjenih tablet naše telo na mikroalgo prilagaja, je dobro postopno povečevanje odmerka. Prve tri dni je priporočeno jemati po 3 tablete dnevno, naslednje tri dni pa 6 tablet dnevno. V tednu dni dnevni odmerek povečate na 9 tablet. V primeru, da ste preobremenjeni, izpostavljeni virusom, se neuravnoteženo prehranjujete, ali imate zaradi katerih koli drugih vzrokov povečane potrebe po hranilih, za kratkotrajnejše obdobje priporočajo uživanje 15 tablet dnevno. Zaužijejo se s kozarcem tekočine (vode ali nesladkanega čaja), saj tako zmanjšate možnost prehodne zaprtosti. Uživanja tablet Algea ni potrebno prekinjati. So celovito dopolnilo naši vsakodnevni prehrani, zato priporočajo, da jih redno jemljete.

Na začetku uživanja so možne prehodne neškodljive reakcije, kot so povečano nastajanje črevesnih plinov, spremembe na koži, kot so izpuščaji ali srbečica in zeleno obarvanje blata zaradi klorofila. Navedeni učinki so prehodne narave in so največkrat posledica prilagajanja organizma na Algeo. So dokaz za njeno učinkovito delovanje.

Cena tablet je 17,26€. Naročite pa jih lahko tukaj.

Zdaj pa poglejmo, kako so se tablete obnesle pri meni. Kot sem že zgoraj omenila, sem imela idealne pogoje za testiranje in uporabo omenjenih tablet. Biti cel dan na nogah in poskušati normalno funkcionirati še gre kak dan ali dva, vendar je za cel mesec to kar naporno. Po nekaj dneh uporabe sem zaznala vse neškodljive reakcije, razen izpuščajev in srbečice. Sicer sem res dobila nekakšne izpuščaje, pa mislim, da sem jih dobila zaradi alergije na tekstil, glede na to, da delam v trgovini z oblačili. Potem pa sem naredila napako, saj sem na tablete pozabila za dober teden. Takrat sem bila neverjetno utrujena, brez energije in ves čas mi je bilo slabo. Nato, ko sem jih nazaj začela jemati, se je stanje popravilo. Vmes sem bila tudi prehlajena, predvsem sem na veliko kašljala. Običajno moj kašelj traja približno 10 dni, medtem ko sem po slabem tednu popolnoma ozdravela. Priznati moram, da sem se sprva ustrašila, ko sem prebrala, koliko tablet je potrebno dnevno zaužiti. Med drugim imajo tablete neprijeten vonj, zato sem potrebovala kratek čas, da sem se navadila.

10 komentarjev :

 1. Super slike!

  Hja, tudi sama sem se iz istega razloga odločila za testiranje, s tem da sem ga ustavila - ker sem imela zdravstvene težave in res nisem hotela česarkoli tvegati. Definitivno, pa se mi zdi PREVELIKA koločina tablet, komu se da to jesti kot bonbon - glede, na to da niso dobrega okusa.

  + preveč stranskih učinkov in premalo pozitivnih.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Količina je vsekakor prevelika, se strinjam :/ Tudi stranskih učinkov je kar dosti ja. Jaz sem bila potem vseeno zadovoljna, da sem glede vseh teh minusov potem bila v redu.

   Izbriši
 2. Res imajo malo poseben okus in vonj, po algah pač. Mene sicer ni motilo nobeno od tega pa tudi kakih težav nisem imela ... dejansko so se mi zdele v redu. Je pa tudi meni 9 tablet malenkost dosti pa velikokrat sem pozabla na njih ... upsi ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Jaz sem tudi testirala te tablete, pa morem rečti,da na srečo nisem imela nobenega stranskega učinka. Je pa res,da so mi proti utrujenosti res pomagale. Mene osebno vonj ne moti preveč, se mi pa od 9-15 tablet na dan tudi zdi ogromno. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To pa potem super! Za utrujenost moram res reči, da so v redu, samo, če bi količina bila manjša, bi bilo pa še toliko boljše.

   Izbriši
 4. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

  OdgovoriIzbriši