Odštevanje do božiča


Nisem ljubiteljica zime, pa vendar je december izjema. Kot večni otrok se vsako leto veselim božiča in prazničnega vzdušja na sploh. Že v prvih decembrskih dneh v svoji sobi postavim smreko in jo okrasim. In tako je bilo tudi letos.

''Ker je posebno dobro biti otrok takrat, ko je božič.
Kajti začetnik 'božiča' je bil sam otrok.''
Charles Dickens

Lani sem si uredila sobo in takrat je padla odločitev, da v stanovanju ne bo samo ena smreka, temveč dve. Običajno smreko v dnevni sobi okrasi mami. Druga pa je moja, zato si lahko nanjo upam obesiti toliko različnih okraskov, da na koncu že skorajda deluje preveč kičasto. Tako sem se lani najprej odpravila v Merkur, kjer sem izbrala smreko, lučke in bučke. Premišljevala sem, katero barvo bučk bi izbrala in se odločila za zlato-rjave. Slučajno sem zagledala še zvončke, za katere sem si že predstavljala, kako lepo bi dopolnili smreko. Ker pa sem želela, da je le-ta še bolj polna, sem se odpravila v trgovino Pepco, kjer sem kupila rdeče in zlate pentlje ter rdečo zvezdo.

Ko je bilo to rešeno, sem se podala še v lov na božično dekoracijo za v sobo. Pred nekaj dnevi sem obiskala Jysk, domov pa sem se vrnila s kar petimi artikli za slabih 18 €. Najprej sem se napotila do črne table, saj sem jo res želela imeti. Opazila sem jo na skoraj vsaki Instagram sliki in dejansko dobro izpade. Ker je december, sem se odločila, da bodo na njej praznični napisi; trenutno odštevam do božiča. Kupila sem še božično skodelico, lesen koledar, zlato okrasno smreko in zavijalni papir v mint barvi, ki je trenutno še zapakiran. Kadar pa je govora o darilih, jih vedno kupim že v začetku decembra, ko je izbira večja in pa, ker ne maram kupovati zadnje dni. Nisem kupila še vsega, kar sem mislila, pa vendar jih nekaj že čaka pod smreko. Prav tako sem se namesto darilnih vrečk odločila za zavijalni papir, s katerim sem se pošteno namučila. Darila sem obdala še z zavijalnim trakom, vizitko z imenom in z raznimi okraski, v obliki srčkov ter rožic, ki sem jih kupila v kitajski trgovini. Končni rezultat mi je zelo všeč.

Merkur smreka, lučke, bučke, zvončki, hiška
Jysk skodelica, koledar, okrasna smreka, tabla
Kik okrasni jelen, darilna škatlica
Muller podstavek z jeleni
Pepco pentlje, zvezda
Dipo božična zvezda
NKD zavijalni papir

Ni komentarjev :

Objavite komentar